beautifullady22 (beautifullady22) wrote,
beautifullady22
beautifullady22

Хінкалі

Всюди, де читаєш про хінкалі, їх хвалять і кажуть, що це божественно. Ну поїду я в Грузію не знаю коли, а спробувати божественну їжу захотіла зараз. Рецепт знайшла в тирнеті. Суть в тому - до пельменного фаршу додають багато зелені і доливають води. І потім ту начинку кладуть в мішечки з тіста, хитро защипують, так, щоб трішки повітря всередині мішечка залишалося, варять як пельмені, при варці утворюється бульйон. І от ти відкусуєш шматок і висмоктуєш той бульйон, а далі вже їж як слід. Їх їдять руками. Вся штука в церемонії поїдання і в тому бульйоні. Він і справді ммм... Для мене то їжа мандрівників - яким би змученим і голодним ти не був, той гарячий, зі смаком зелені бульйон здатний тебе оживити і вернути тобі радість до життя. Але то дуже ситна їжа, як бограч і лагман. Порцію зїв - на цілий день наївся.



Лайфхак: тісто кладіть в горнятко (середнє, чайне) а тоді вже в ту ямку накладайте начинку. так вона не витікатиме, і до того ж легше буде защипувати.



Tags: смакота
Subscribe

  • То страхи чи інтуїція?

    От часто буває людина чогось боїться в житті, потім воно з нею стається, а всі їй гундосять: От, ти сам ті неприємності в своє життя притягнув. Треба…

  • Яка погода такий і настрій

    Якийсь цього року тяжкий рік. Я майже з самого початку року можу сказати, який він буде. Цього року була така сіра зима - суцільні місяці сутінків…

  • Світ 3.0

    Я колись любила вебінари слухати -- мене приваблювала нова форма навчання, онлайн клас, де учні по всій планеті і викладач, який може донести свої…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 4 comments