beautifullady22 (beautifullady22) wrote,
beautifullady22
beautifullady22

Хінкалі

Всюди, де читаєш про хінкалі, їх хвалять і кажуть, що це божественно. Ну поїду я в Грузію не знаю коли, а спробувати божественну їжу захотіла зараз. Рецепт знайшла в тирнеті. Суть в тому - до пельменного фаршу додають багато зелені і доливають води. І потім ту начинку кладуть в мішечки з тіста, хитро защипують, так, щоб трішки повітря всередині мішечка залишалося, варять як пельмені, при варці утворюється бульйон. І от ти відкусуєш шматок і висмоктуєш той бульйон, а далі вже їж як слід. Їх їдять руками. Вся штука в церемонії поїдання і в тому бульйоні. Він і справді ммм... Для мене то їжа мандрівників - яким би змученим і голодним ти не був, той гарячий, зі смаком зелені бульйон здатний тебе оживити і вернути тобі радість до життя. Але то дуже ситна їжа, як бограч і лагман. Порцію зїв - на цілий день наївся.



Лайфхак: тісто кладіть в горнятко (середнє, чайне) а тоді вже в ту ямку накладайте начинку. так вона не витікатиме, і до того ж легше буде защипувати.



Tags: смакота
Subscribe

  • Художні книги. Свіжачок

    Анна Гавальда "Мені б хотілось, щоби хтось мене десь чекав" Дуже всі її хвалили, навіть презентація в Є була (я не ходила) і я зацікавилась. Це…

  • Про мандри і мандрівників

    Прочитала ще дві книжки українських авторів про мандри. Одна - дружини дипломата (ех, це мабуть найприємніший спосіб подорожувати - вслід за…

  • (no subject)

    Я до вас далі з сучлітом. Знайшла книгу в дусі Голодних Ігор - хто не в курсі є цілий напрямок літератури, який так називається. до нього входять…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 4 comments